ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η τελετή λήξης μαθημάτων του Σ.Δ.Ε στο Κρανίδι

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήσαμε την τελετή λήξης των μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργεί στο Κρανίδι εδώ και 16 συνεχή χρόνια.
Η τελετή λήξης κάθε φορά είναι μια γιορτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δράση του σχολείου , παρουσιάζουμε αποσπάσματα από τις εργασίες που πραγματοποιούνται μέσα στην χρονιά, παρουσιάζουμε τους στόχους για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος και τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση για την αξία της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αυτονόητο είναι από μια τελετή λήξης δεν μπορούν να απουσιάζουν η απονομή των απολυτηρίων και των αξιολογήσεων των μαθητών μας.

Δίνουμε τα απολυτήρια του σχολείου μας στους μαθητές του Β κύκλου μάθησης και τις περιγραφικές αξιολογήσεις -προαγωγές για τους μαθητές του Α κύκλου μάθησης .

Στην συνέχεια η διευθύντρια μας κ Ε Ντασκαγιάννη τόνισε” την αξία της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία και της κοινωνική ένταξης στην κοινότητα του σχολείου, και πως αυτό επιτυγχάνεται με την υλοποίηση από όλους, των εκπαιδευτικών στόχων του σχολείου”.

Στην εκδήλωση μας παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ερμιονίδας οι Αντιδήμαρχοι κ.Α.Αντωνοπούλου ,κ.Γ.Πιτσάς, από την Κοινότητα Κρανιδίου ο κ .Γ. Γαλανόπουλος ,από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδας η κ Β Σκούρτη,από την Στέγη Επιστημών ο κ Α.Κρητικος οι οποίοι μας ευχήθηκαν, και τόνισαν την σημασία της Αξίας της λειτουργίας του σχολείου στην τοπική μας κοινωνία, στην συνέχεια συμμετείχαν στην απονομή των απολυτηρίων και των αξιολογήσεων .Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αναμενόμενες φωτογραφήσεις ,το κέρασμα και το “Πάρτυ” στην φιλόξενο προαύλιο του Γυμνασίου Κρανιδίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συνάδελφος καθηγητής του σχολείου μας αλλά και Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας, κ Τ.Λάμπρου υπεύθυνος για τις δομές της βίου μάθησης έκανε την αναγκαία αναφορά σχετικά με την ίδρυση του σχολείου, ότι το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται οικονομικά τόσο από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς επίσης για την διαχρονική στήριξη αυτής της εκπαίδευσης δομής αρχικά από τον Δήμο Κρανιδίου και στην συνέχεια από το Δήμο Ερμιονίδας.

Το σημαντικότερο όμως στα πλαίσια της ευρύτερης ενημέρωσης είναι να μάθουν για το σχολείο μας όλοι οι ενήλικοι μαθητές που δεν έχουν ολοκληρώσει την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να τολμήσουν, να έρθουν να ενημερωθούν για τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας και να πάρουν μια πολύ σωστή απόφαση να έρθουν μαζί μας ,να χαρούν το ταξίδι της γνώσης, το ταξίδι εκπαιδευτικών και κοινωνικών εμπειριών .

Τους περιμένουμε

Καλό καλοκαίρι σε όλους

Οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Κρανιδίου.

Related Articles

Back to top button