ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τάσος Λάμπρου: Εξώδικη διαμαρτυρία κατοίκων οικισμού της Σαμπάριζας Θερμησίας

Από την 20/06/2023 έχουμε πληροφορηθεί ότι υπάρχει εξώδικη διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού Αγία Αικατερίνη -Σαμπάριζας της Τ.Κ. Θερμησίας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποβάλλουν αίτημα να αντιμετωπιστούν τόσο από την πλευρά του Δήμου Ερμιονίδας όσο και από την πλευρά των υπηρεσιών της Πολιτείας.

Οι καταγγελίες τους είναι πολύ σοβαρές οι οποίες απαιτείται να απαντηθούν σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου , όταν ο Δήμος μας δεν προσαρμόζεται στην κείμενη νομοθεσία και δεν αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα που δημιουργούνται έχουμε σοβαρές συνέπειες στους δημότες μας , στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής και από την άλλη υπάρχουν ποινικές, διοικητικές, και αστικές ευθύνες απέναντι στα όργανα διοίκησης του Δήμου (Δήμαρχος -Δημοτικό Συμβούλιο- επιτροπές του Δήμου ) όταν δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.

Από την αναφορά τους – εξώδικη διαμαρτυρία συγκρατώ το μεγάλο θέμα των αδέσποτων ζώων ,την μη τήρηση των αυστηρών κανόνων για το αριθμό ζωών ανά κατοικία ,το πρόβλημα της μη καθαριότητας στον οικισμό, την μη εύκολη πρόσβαση σε δημοτικούς η δημόσιους χώρους εξαιτίας της φόβου της επιθετικότητας της αγέλης των αδέσποτων ζώων.

Επειδή τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στα συλλογικά και Διοικητικά όργανα του Δήμου μας το θέμα της επιστολής του οικισμού της Αγίας Αικατερίνης Σαμπάριζα να μπει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είναι επιτακτική ανάγκη.

Τα πρόβλημα δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί χρειάζεται να αναδεικνύονται και καλούμαστε όλοι ανάλογα με την θέση του και τις ευθύνες του (Δήμαρχος -Δημοτικό Συμβούλιο) να δίνουμε λύσεις.

Η αδιαφορία, η αναβλητικότητα, και η ολιγωρία είναι ο χειρότερος εχθρός της τοπική αυτοδιοίκηση και ευρύτερα της δημόσιας διοίκησης

Η διοίκηση του Δήμου χρειάζεται να ανταποκριθεί στο αίτημα μου, να δώσει άμεσες λύσεις στα αιτήματα -προβλήματα των κατοίκων να προστατέψει τους Δημοτικούς συμβούλους από δικαστικές περιπέτειες.

Πάντα υπεύθυνα και αποτελεσματικά

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

Related Articles

Back to top button