ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τάσος Λάμπρου: Τα επίκαιρα μηνύματα με αφορμή μια ημέρα γενεθλίων

Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων μας και τις πολλαπλές ευχές που έλαβα με κάθε μέσο , με κάθε τρόπο με την βοήθεια κυρίως του διαδικτύου, ήρθαν στο μυαλό μου ορισμένες σκέψεις και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

-Η αξία της νέας τεχνολογίας και η νέα μορφή κοινωνικοποίησης είναι ποια γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Πόσα πράγματά έχουν αλλάξει στην ζωή μας ,ο νέος ψηφιακός τρόπος ζωής είναι εδώ και μετασχηματίζει την καθημερινότητα μας .Η αξία της γεγονότος, αξία της είδησης, αξία της συμμετοχής ,η αξία του ερεθίσματος ,η αξία του λόγου ,η αξία της ευαισθητοποίησης διαμορφώνουν μια νέα μορφή κοινωνικοποίησης ,οι άνθρωποι εντάσσονται σε ψηφιακές ομάδες φίλων, συμμετέχουν και αλληλοεπιδρούν , μεταδίδουν συναισθήματα, συμμετέχουν σε ένα νέο κοινωνικό γίγνεσθαι…

– Η δύναμη της συνέπειας λόγων και έργων ,η συνέπεια μεταξύ διατύπωσης απόψεων και εξωτερικής συμπεριφοράς.

Ένα είναι το ζητούμενο αυτά που πρεσβεύεις ,αυτά που εκφράζεις στον λόγο σου να μην απέχουν από τις πράξεις σου ,από την συμπεριφορά σου. Όταν πιστεύεις σε αρχές και αξίες να τις ακολουθείς και να τις εφαρμόζεις με κάθε τρόπο, σε κάθε στιγμή της ζωής σου .Η αίσθηση της ευθύνης είναι μια διαχρονική πάλη για μια την ηθική στάσης ζωής που θα υπηρετεί με συνέπεια τα ιδανικά που κάθε άνθρωπος πιστεύει.

Έχω την χαρά να υπηρετώ για πολλά χρόνια δύο σημαντικούς κοινωνικούς- πολιτικούς θεσμούς τον θεσμό της εκπαίδευσης-τον θεσμό της επαγγελματικής κατάρτισης και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι δύο χώροι απαιτούν συνέπεια λόγων και έργων, συνέπεια αρχών και αποτελεσματικότητας, συνέπεια κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αποδοτικότητας της μονάδας αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή παντού και από όλους τους ανθρώπους.

Αυτό υπηρετώ ,αυτό πρεσβεύω το παράδειγμα μας ας το ακολουθήσουν οι περισσότεροι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής …

-Η μάχη των ιδεών συνεχίζεται,

κάποιοι είχαν μιλήσει για το τέλος της μάχης των ιδεών ,για το τέλος των ιδεολογιών ,για το τέλος μάχης των ομάδων κοινωνικών συμφερόντων….

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιζόμαστε η πρόοδος των κοινωνιών πάντα προέρχεται από την ταυτόχρονη δύναμη τόσο της κυρίαρχης κοινωνικής συνείδησης κάθε εποχής όσο και από την δύναμη της μεγάλης

αμφισβήτησης ,οι δύο δυνάμεις υπάρχουν και υπηρετούν την έννοια της διαλεκτικής, Θέση -αντίθεση- σύνθεση και αυτό δημιουργεί γεγονότα, αυτό γράφει ιστορία, αυτό κινεί τα νήματα της κοινωνίας.

Άρα κάποιοι πιστεύουν στην αξία μιας ωραιοποιημένης ομοιομορφίας κάποιοι άλλοι πιστεύουν και εμείς είμαστε σε αυτούς στην αξία της δυναμικής διαφορετικότητας που πάντα συνθέτει , δημιουργεί ωραίους πίνακες ζωγραφικής με ποικιλία χρωμάτων ιδεών και κοινωνικών δράσεων .

Αξίζει να είσαι σημαιοφόρος διαχρονικών αξιών και ιδεών που πάντα υποστηρίζουν την ανάγκη των μεγάλων αλλαγών και θα υπηρετούν με την σειρά τους τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων με έμφαση την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

Τάσος Λάμπρου
Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Related Articles

Back to top button