ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ  ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ  ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ,ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΑ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ .

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ  ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ

Για  άλλη μία φορά ο πλανήτης καίγεται από άκρη σε άκρη από τον Καναδά στην Χαβάη και από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Η Μεσόγειος είναι και αυτή όπως και η χώρα μας σε ένα επαναλαμβανόμενο κάθε καλοκαίρι πύρινο κλοιό.

Χάνονται ξανά πολύτιμα δάση όπως η Πάρνηθα στην Αττική η ΔΑΔΙΑ στον  ΈΒΡΟ  η Εύβοια η Σαμοθράκη (η Αυλώνα και η Κορακιά  στην περιοχή μας παλιότερα )με τραγικές συνέπειες στα ζώα τον υδροφόρο ορίζοντα και το κλίμα. Χάνονται περιουσίες σπίτια αγροτική  παραγωγή και καλλιέργειες   . Μα πάνω από όλα χάνονται  ανθρώπινες ζωές  Ελλήνων πολιτών και μεταναστών όπως οι 18 (ανάμεσα τους και παιδιά) που απανθρακώθηκαν   στον Έβρο.

Η παράταξη μας εκφράζει την βαθιά θλίψη της για τους ανθρώπους που χάθηκαν και την δέσμευση να κάνουμε ότι μπορούμε στο μέλλον εδώ στον τόπο μας για να περιοριστεί αυτό  το κακό.

Όμως για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται η αναζήτηση των ευθυνών και η διαμόρφωση ενός σχεδίου προστασίας από  την κλιματική αλλαγή που να ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα και να προβλέπει την εξέλιξη της.

Η ζωή μας ,οι περιουσίες ,τα σπίτια μας το μέλλον  της επόμενης γενιάς , εξαρτώνται από αυτόν το σχεδιασμό.

1.Χρειαζεται να επενδυθούν χρήματα από το κράτος ,την Περιφέρεια και τους Δήμους στην πυροσβεστική να ξανά στελεχωθούν τα Δασαρχεία με προσωπικό και εξοπλισμό να ενεργοποιηθούν ομάδες ενεργών πολιτών και μηχανημάτων στο πλάι των επισήμων φορέων .Χρειάζεται δουλειά καθαρισμού των δασών τον χειμώνα πυροπροστασία τα καλοκαίρια.

2 Σε κατοικημένες  περιοχές έξω από τους οικισμούς πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης φωτιάς με συμμετοχή των κατοίκων , με ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων από οικιακές δεξαμενές με ομάδες κατοίκων που θα έχουν βασική εκπαίδευση και  θα μπαίνουν κάτω από τις οδηγίες της πυροσβεστικής .

3.Χρειάζεται να μην υπάρχει ποτέ και για κανένα λόγο αποχαρακτηρισμός καμένης δασικής έκτασης όπως γίνεται με τα 700 στρέμματα στην Κορακιά. Χρειάζεται ο Δήμος μας επιτέλους να δημοσιεύσει την σχετική ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε αρχές Ιουνίου και να την δημοσιεύσει στην σελίδα του και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. όπως αναρτήθηκε.

4 Στα δάση πρέπει να δημιουργηθούν καθαρές ζώνες  γύρω και κάτω από τα καλώδια της ΔΕΗ και τους μετασχηματιστές .Όχι σκουπίδια στα δάση .

Το να φεύγουμε μακριά  από το σπίτι μας όταν υπάρχει φωτιά σώζει ζωές αλλά δεν είναι λύση όταν το κράτος έχει αποδυναμώσει με επιλογή του κάθε μέσο πυρόσβεσης και έχει μειώσει τα χρήματα που επενδύονται σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα για την φύση, την ζωή και την οικονομία .

Η παράταξη μας δεσμεύεται να καταθέσει προεκλογικά ένα σύντομο πρόγραμμα άμεσων προτεραιοτήτων για την επόμενη πενταετία. Σας ζητάμε να στείλετε στο  νέο ΔΣ τους/τις  εκπροσώπους της  ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ, να μας δώσετε ισχυρή εντολή ,να έχουμε κύριο και πρωταγωνιστικό ρόλο και να είστε σίγουροι πως η προστασία της φύσης στην Ερμιονίδα θα πάρει την θέση που της αξίζει στα Δημοτικά μας «θέλω».

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ,ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

                                                                                           ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                               ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

                                          <<ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ>>

Related Articles

Back to top button