ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ,ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Με την  ευκαιρία της έναρξης της νέα νομοθετικής περιόδου και την επαναλειτουργία της Βουλής των Ελλήνων να ευχηθούμε να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία οι τρείς βουλευτές της Π.Ε Αργολίδας. Να συγχαρούμε για την εκλογή τους βουλευτές μας κ Γ. Ανδριανό, κ Γ. Γαβρήλο, κ Α .Πουλά.

Εμείς ως αυτοδιοικητικοί δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους για να τους ενημερώνουμε για τα προβλήματα της τοπικής μας  κοινωνίας  και ότι

 θα είμαστε άμεσοι διαθέσιμοι για να προσφέρουμε την βοήθεια μας σε ότι μας ζητηθεί.

Το σημαντικότερο όμως είναι να οριοθετούνται Δημοκρατικά οι προτεραιότητες στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων και να υπάρχουν σωστές αξιολογήσεις.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ ότι το Υπουργείο Παιδείας λίγες ημέρες πρίν από τις τελευταίες εκλογές ανακοίνωσε την ίδρυση εσπερινού σχολείου στην Αργολίδα, την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Άργος και όχι στην στην   Ερμιονίδα.

Εμείς χαιρόμαστε να ιδρύονται και να λειτουργούν νέα σχολεία σε οποιαδήποτε Πόλη  ,σε οποιαδήποτε περιοχή αλλά έπρεπε να είχε προηγηθεί το σχολείο μας στην Ερμιονίδα.

Από την πλευρά μας , είχαμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου, είχαμε θετικές εισηγήσεις από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, είχαμε την δέσμευση του Υπουργείου σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών μας την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όμως δυστυχώς μείναμε στο λόγια και στις προθέσεις.

Επισημαίνω ότι Εσπερινό ΕΠΑΛ η εσπερινό λύκειο -σχολείο λείπει από την Ερμιονίδα το πλησιέστερο είναι στο Ναύπλιο η στο Γαλατά που η καθημερινή παρακολούθηση είναι αποτρεπτική, η χιλιομετρική απόσταση των 75 χιλιομέτρων δημιουργεί εκπαιδευτικούς αποκλεισμούς και  αδιέξοδα.

Από την άλλη πλευρά σε χιλιομετρική απόσταση 10 χιλιομέτρων μεταξύ Ναυπλίου και Άργους θα λειτουργούν δύο εσπερινά σχολεία.

Η απόφαση αυτή είναι άδικη απαιτείται να γίνει διόρθωση, απαιτείται να γίνει θεραπεία, η νέα διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας χρειάζεται να αξιολογήσει θετικά ένα διαχρονικό, ομόφωνο αίτημα της Τοπικής μας κοινωνίας, το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου το Δημοτικό μας συμβούλιο και στο τέλος θα κατανοήσουν κάποιοι ότι χρειάζεται να λειτουργούν με αντικειμενικά κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια αξιολόγησης για να παίρνουν σωστές και δίκαιες αποφάσεις.  

Το θέμα θα έχει συνέχεια, θα πείσουμε όλους για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας.

Η διεκδίκηση εκ νέου τώρα ξεκινάει….

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

Related Articles

Back to top button