ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

10η γιορτή ελιάς και ελαιόλαδου στο Κρανίδι

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην 10η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου  που θα διεξαχθεί μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου  στην Πόλη του Κρανιδίου .

Είμαι περήφανος που  καθιέρωσανε αυτήν την γιορτή πρίν 10 χρόνια με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του πρώτου ‘Καλλικρατικου ‘ Δήμου Ερμιονίδας με εισήγηση του πρώην Δημάρχου κ Δ. Καμιζη , με την συμμετοχή πολλών εθελοντών  αλλά και με την στήριξη των πολλών ελαιοπαραγωγών του Κρανιδίου και της ευρύτερης Ερμιόνιδας.

Μια γιορτή με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, που συμβάλλει τόσο στην προώθηση του τοπικού μας προϊόντος όσο και στην δυνατότητα να συνδεθεί το εξαιρετικό λάδι Κρανιδίου με το τουριστικό προϊόν μέσω της ανάπτυξης του γαστρονομικού Τουρισμού.

Πέρα από την γιορτή ,οι αγωνίες των ελαιοπαραγωγών συνεχίζονται για να μια καλή ,υψηλή τιμή διάθεσης ,για την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής,για την διασφάλιση των ετήσιων  εισοδημάτων,για τα έργα υποδομής που απαιτούνται στον πρωτογενή τομέα,για τον  αλλαγές που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή,για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα   .

Εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους , γιατί έχουμε τις ίδιες αγωνίες,γιατί αντιμετωπίσουμε ίδια προβλήματα.

Άξιζε τόσο να γιορτάζουμε το εξαιρετικό λάδι Κρανιδίου Ερμιονίδας αλλά και να διεκδικούμε δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των Ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ 

Related Articles

Back to top button