ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ: ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Το πρόσφατο δημοσίευμα σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας (Documento) που  αναφέρεται στις  απευθείας αναθέσεις που έχουν δοθεί από μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Πελοποννήσου στους γιους του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Άργους-Μυκηνών-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, άνοιξε ένα κρίσιμο θέμα το οποίο αφορά τον Δήμο Ερμιονίδας, αφού ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ έδωσε σε αυτούς με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης περισσότερα από 95.000,00 ευρώ για διάφορες μελέτες.

Εμείς θεσμικά είχαμε επισημάνει από καιρό ότι κρίσιμες επιλογές για τον Δήμο Ερμιονίδας δεν ήταν αποτέλεσμα δημοκρατικής διαβούλευσης και επιλογής των εκλεγμένων οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά επιβολής από ένα εξωθεσμικό πολιτικό κέντρο με ταυτότητα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Αυτή η « αόρατη » αρχή,  επέβαλε στον Δήμαρχο   Γιάννη Γεωργόπουλο τις αποφάσεις τους, τις επιλογές τους, και η Διοίκηση του Δήμου μας πειθήνια ακολουθούσε….

Μας επέβαλε τον ίδιο εξωτερικό συνεργάτη -λογιστή  που ευτυχώς μετά την παρέμβαση μας τον έδιωξαν μετά από 1,5 χρόνο!!

Ήθελε να μας φορτώσει ένα τεράστιο δάνειο για το Δημοτικό φωτισμό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντισταθήκαμε,  δεν πέρασε, μετά ήρθε το πάγωμα και αυτό ξεχάστηκε.

Μας επέβαλε το ευέλικτο ωράριο στο τομέα της καθαριότητας καταστρατηγώντας τα πάγια εργατικά δικαιώματα, το οποίο θα ανατραπεί με αποφάσεις της δικαιοσύνης  ή  με την βούληση και τις επιλογές των Δημοτών μας.

Μας πρότεινε να είχαμε συμμετοχή σε πολλά προγράμματα, οι οποίοι οι φάκελοι προετοιμασίας τους επιμελήθηκαν από εταιρίες συγκεκριμένων συμφερόντων!! 

Το κρίσιμο ερώτημα περί νομίμου και ηθικού είναι κυρίαρχο, εμείς δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την τεχνογνωσία κανενός, την ικανότητα του, τα προσόντα του όμως όταν κάποιος αξιοποιεί ένα σύστημα τοπικής διακυβέρνησης για να δημιουργηθούν κλειστά οικονομικά κυκλώματα που διαχειρίζονται τον Δημοτικό προυπολογισμό κάθε Δήμου εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι.

Η διοίκηση Δήμου μας ποτέ δεν έπραξε το αυτονόητο να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο και να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα η μη κάποιων συνεργασιών, πάντα όλα στα κρυφά ,πάντα όλα κάτω από το χαλί.

Όποιος κρύβεται φοβάται, δεν έχει το θάρρος να διοικήσει, άρα δεν κυβερνά, ακολουθούν οι αποκαλύψεις, το «τσουνάμι » είναι εδώ και έρχεται η αρνητική δημοσιότητα σε πανελλήνια εμβέλεια.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ

Related Articles

Back to top button