ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΡΜΙΟΝΗ

Η κοινή λογική στην διαχείριση των Δημοτικών υποθέσεων

ΚΡΑΝΙΔΙ 15/12/2022

Δήλωση του Τάσου Λάμπρου με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. 

Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι στο Δημόσιο λόγο αλλά και ιδιαίτερα στις Δημοτικές υποθέσεις το ζητούμενο είναι η αναζήτηση της κοινής λογικής και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των αποφάσεων.

Ήταν θέμα κοινής λογικής ότι το αυτό που προέχει ήταν και είναι να αξιοποιηθεί η δωρεά του Ευεργέτη μας, δωρητή Κώστα Δημότση η Έλληνα και να ολοκληρωθεί η μελέτη και να βρεθούν όλες οι χρηματοδοτήσεις για την άμεση ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου.

Ήταν θέμα κοινής λογικής να εκφράσουμε ικανοποίηση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξασφαλίσει τους πόρους για την χρηματοδότηση του παραπάνω σημαντικού έργου για αθλητική κοινότητα του Δήμου μας και ευρύτερα όλης της Ερμιονίδας.

Ήταν θέμα κοινής λογικής, και το εκφράσαμε με κάθε τρόπο ότι πρώτα μέριμνας για το κύριο έργο, την ανέγερση του κλειστού Γυμναστηρίου και μετά φροντίσεις την χρήση των εξωτερικών χωρών πάντα όμως με σεβασμό της βούλησης του δωρητή.

Ήταν θέμα κοινής λογικής να αποδεχτούμε  όλες τις σημαντικές δωρεές και χορηγίες που μπορούν να εξασφαλίσουμε για αθλητικούς η πολιτιστικούς σκοπούς και να σχεδιάζονται σημαντικά έργα, ευρύτερα αθλητικές υποδομές σε χώρους που δεν θα είναι δεσμευμένοι από προηγούμενες αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι, δημοτικοί χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σημαντικών έργων αξιοποιώντας όλες αυτές τις χορηγίες.

Ήταν θέμα κοινής λογικής να κατανοήσουν αυτοί που ασκούν την σημερινή διοίκηση αλλά και όλοι οι αιρετοί που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης ότι οι δημοτικές υποθέσεις απαιτούν συνέχεια σχεδιασμού και εκτέλεσης, δεν μπορεί η κάθε σημερινή διοίκηση να ακυρώνει το έργο της προηγούμενης. Για να εξασφαλιστεί ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία  σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης χρειάζεται να υπάρχει συστηματική συνεργασία των αιρετών και των υπηρεσιακών παραγόντων η οποία θα εξασφαλίσει την συνέχεια των σημαντικών Δημοτικών έργων.

Κάποιοι δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα με αρνητικά αποτελέσματα στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων.

Είναι θέμα κοινής λογικής να κατανοήσουν κάποιοι ότι πέρασαν οι εποχές που κάποτε τα έργα γίνονται κατόπιν προσωπικών ενεργειών των πολιτικών  Στελεχών. Σήμερα αυτό που απαιτείται είναι η πρόταση, η ολοκλήρωση μελετών, η ωρίμανση του κάθε έργου με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, H ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η σωστή παρακολούθηση εκτέλεσης του έργου.

Αυτά για να μην υπάρχουν πονηρές ψευδαισθήσεις .

Πάντα συνεπής στο θεσμική μας ιδιότητα, για το καλό της τοπικής μας κοινωνίας

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ ΕΡ.

Related Articles

Back to top button