ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΡΜΙΟΝΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΤΗΣ ΝΕΑΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ¨ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ¨

Αγαπητοί συνδημότες-συνδημότισσες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συγκέντρωση μελών και φίλων της νέας “Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης για τον Δήμο Ερμιονίδας” Κυριακή μεσημέρι 5 Μαρτίου στο θέατρο Αρτίκι Κρανιδίου. Σκοπός της συνέλευσης ήταν η συναινετική διαδικασία σύνθεσης δύο δημοτικών παρατάξεων σε μία νέα ενιαία που θα διεκδικήσει την εκλογή δημάρχου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές Οκτωβρίου 2023.

Τις κεντρικές εισηγήσεις παρουσίασαν οι δύο εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων κ. Τάσος Λάμπρου και κ. Τάσος Τόκας.

Ο κ. Τάσος Λάμπρου αναφέρθηκε<< στο απολογιστικό μέρος της απερχόμενης δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας τις αστοχίες της πλειοψηφίας, της απευθείας αναθέσεις μικρών έργων-εργασιών με ύποπτες διαδικασίες επιλογής εργολάβων και εξωτερικών συνεργατών , διόγκωση του προϋπολογισμού για μη ολοκληρωμένα έργα, διαρκώς διογκωμένα σε ποσά δαπανών μετά την αύξηση των ορίων αναθέσεων , και με τελικό αποτέλεσμα μηδενικό παραγόμενο έργο της τετραετίας.>>

Επίσης έκανε αναφορά: << στο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε με την επιλογή του εξωτερικού συνεργάτη-λογιστή με τα πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, με την απουσία επιχειρησιακού  προγράμματος για την δημοτική περίοδο 2019-2023,για την επιβολή  του παράνομου ωραρίου στο τομέα καθαριότητας με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την διακοπή του έργου της αποχέτευσης στις Δ.Κ Κρανιδίου και Πορτοχελίου, για την καθυστέρηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και τις ανεπάρκειες μας από  τεχνικούς συμβούλους, για την υφιστάμενη κατάσταση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα, για παλαιοκομματικές λογικές που εφαρμόζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας  καθημερινά με τις επαφές με τους Δημότες.   

Για  την παρέμβαση της μειοψηφίας που αποφεύχθηκαν μεγαλύτεροι δανεισμοί έτσι θα καθιστούσαν την επόμενη δημοτική αρχή όμηρο τοκοχρεολυσίων και απόσβεσης κεφαλαίων>>.

Ο κ. Τάσος Τόκας ανέπτυξε τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν με τους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε τακτικές συναντήσεις, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ώστε η παράταξη να εκπροσωπεί τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και να συνδυάζεται με τις υπαρκτές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού.

Τόνισε ότι απαιτούνται:<< νέες επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά προγράμματα      ( ευρωπαϊκά και εθνικά)  για την ανάπτυξη του τόπου σε νευραλγικούς τομείς και όχι μόνο η ενίσχυση με  δημόσιο χρήμα  συγκεκριμένων κατευθύνσεων  στην περιοχή μας. Νερό, αποχέτευση, οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, ανάδειξη του μνημειακού, ιστορικού, πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με τουριστικό προϊόν ανταγωνίσιμο των προσδοκιών της σύγχρονης εποχής: αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες που πρέπει να προσανατολίσουν έναν ολικό σχεδιασμό πολιτικής παρέμβασης για την επόμενη πενταετία>>.

Στη συνέχεια υπήρξε γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους φίλους και μέλη των δύο παρατάξεων.

Στη σημαντική αυτή συγκέντρωση και σε κλίμα ενότητας  αποφασίστηκε να είναι επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης, και υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές του οκτωβρίου2023 ο κ. Τάσος Λάμπρου.

Για το άμεσο μέλλον  προετοιμάζεται η επόμενη συνέλευση μελών και φίλων που θα αποφασίσουν με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου, συνεπικουρούμενοι με ψηφιακά μέσα σύγχρονης και ασύγχρονης διεπικοινωνίας ώστε να πρωταγωνιστούν και οι νέοι δημότες μας, γηγενείς των νέων τεχνολογιών, τα περιεχόμενα της προγραμματικής διακήρυξης της νέας “Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης για τον Δήμο Ερμιονίδας”.

                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Related Articles

Back to top button