ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΡΓΑ & ΥΠΟΔΟΜΕΣΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ/ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ : Εκδοση ψηφίσματος – Απόφαση από το δημοτικό μας συμβούλιο για το δάσος Κορακιάς

Κ.Πρόεδρε

Ζητώ στο Δημοτικό μας Συμβούλιο  που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 07/06/2023 να εκδοθεί ψήφισμα- απόφαση  για την προστασία του δάσους της Κορακιάς , από κάθε κακόβουλο σχέδιο από όποιον και εάν προέρχεται ,που καταστρατηγεί το χαρακτήρα του  και θέλει να εισέλθει το δάσος  σε φάση πώλησης και οικιστικής –οικονομικής << εκμετάλλευσης>>.  

Την προηγούμενη εβδομάδα διαβάσαμε στην ημερήσιο έντυπο και  ηλεκτρονικό τύπο δημοσιεύματα ,ολοκληρωμένα ρεπορτάζ   τα οποία παρουσίαζαν διεξοδικά  όλες τις  δράσεις   ορισμένων που μετά την μεγάλη φωτιά την συγκεκριμένη περιοχή είχαν βάλλει στόχο  να ακυρωθεί ο δασικός χαρακτήρας του, να μην μπει σε καθεστώς αναδάσωσης, και να αποδοθεί στον οικοδομικό συνεταιρισμό    για οικιστική χρήση.

 Τα δημοσιεύματα ήταν συγκλονιστικά ,δημιούργησαν πολλαπλά ερωτήματα,  ανέδειξαν αυτά τα κακόβουλα σχέδια ,και για μία ακόμη  φορά   αντιληφθήκαμε πως  κάποιοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το  οικονομικό τους συμφέρον , δεν  λογαριάζουν την προβλεπόμενη νομοθεσία ,και την βούληση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου  ,των Δημοτών μας που έχουν ως  κύρια προτεραιότητα την προστασία του ΔΑΣΟΥΣ της ΚΟΡΑΚΙΑΣ ,αυτού του φυσικού πνεύμονα της ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Σας θυμίζω ότι  το  θέμα έχει ξανά απασχολήσει το Δημοτικό  μας  Συμβούλιο κατά τον παρελθόν  τόσο σε επίπεδο ΔΗΜΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ όσο και σε επίπεδο ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ   γιατί  πάντα κατά καιρούς κάποιοι αξιοποιώντας γνωριμίες, επαφές, διαβουλεύσεις, περιβάλλοντα , συμφέροντα με την κεντρική διοίκηση  είχαν  πάντα ένα στόχο να πουληθεί  αυτή η επίμαχη έκταση  του οικοδομικού συνεταιρισμού  των αξιωματικών του Π.Ν .

Πως να ακυρωθεί ο δασικός της χαρακτήρας ,  πως να οικοδομηθεί ,πως  να ακυρωθεί στην πράξη η αυστηρή δασική νομοθεσία, τις τροπολογίες  θα περάσουν στην Βουλή για να υλοποιηθεί το σχέδιο  τους.  

Απαιτείται να αντιδράσουμε, να εκφράσουμε την ισχυρή βούληση μας  ότι το ΔΑΣΟΣ της ΚΟΡΑΚΙΑΣ  πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευτεί, δεν μπορεί να πουληθεί, δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΕΔΙΑ.

                                                                                                         ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ

                                                                                                         ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                                        ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                                                                      ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

Related Articles

Back to top button