ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λάμπρου – Τόκας: Ελλιπής η συντήρηση των απορριμματοφόρων στο Δήμο Ερμιονίδας

Επισκεφτήκαμε χθες τον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Ερμιονίδας και συζητήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Πιτσά και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Πασιαλή, ζητώντας την άποψη της διοίκησης, καθώς και διευκρινήσεις για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, αφού την Τετάρτη 08-02-2023, σε έλεγχο των οργάνων του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου σε απορριμματοφόρο όχημα, βρέθηκαν σοβαρές παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την κυκλοφορία του και κινήθηκε η σχετική διαδικασία, λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Λίγες ημέρες πριν εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας είχε καταγγείλει με αναφορά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου θέματα σχετικά με την κακή συντήρηση των απορριμματοφόρων και τις ελλείψεις και παραλείψεις σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο για την ασφάλεια των οδηγών και των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Εμείς, τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο Οικονομικής επιτροπής δεν αρνηθήκαμε ποτέ να ψηφίσουμε τις αναγκαίες πιστώσεις για την σωστή συντήρηση του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού στο τομέα καθαριότητας του Δήμου μας όμως παρόλα αυτήν την υπεύθυνη στάση μας, βρεθήκατε στην δυσάρεστη θέση στην διάρκεια της θητείας να ακινητοποιούνται τα οχήματα λόγω κακής συντήρησης. Άρα δεν ανταποκριθήκατε στα καθήκοντα σας και στις υποχρεώσεις σας όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Αυτονόητο είναι ότι εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα, ζητάμε άμεση καταγραφή όλων των ελλείψεων στο μηχανολογικό εξοπλισμό, πρακτικό καταγραφής και να διαβιβαστεί αυτό, στα Συλλογικά όργανα Διοίκησης του Δήμου μας, για να λειτουργήσει επιτέλους η Υπηρεσία Καθαριότητας με αποτελεσματικό τρόπο, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της σωματικής ακεραιότητας και της ατομικής υγείας όλων των εργαζομένων.

Αυτή η εξέλιξη καθώς και το άλλο μεγάλο θέμα που έχουμε επανειλημμένως κατακρίνει σχετικά με την καταχρηστική εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας, εφόσον η 51/2022 απόφαση του ΔΣ, η οποία τροποποίησε την 25/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει λάβει ακόμη νομιμότητα και εκτελεστότητα, αποδεικνύουν τον κακό χειρισμό της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Γεωργόπουλου, καθώς και την καθυστερημένη αντίδραση ώστε να τηρηθούν οι σωστές διαδικασίες στην Υπηρεσία Καθαριότητας και οι ευθύνες βαρύνουν αυτόν και την παράταξή του.

Η διοίκηση έπρεπε να συνταχθεί με την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν γνώση για τις πραγματικές ανάγκες και την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα του τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας και όχι να τους εμπαίζει και να στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να μεταθέσει σε αυτούς τις δικές της ευθύνες!!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας
Λάμπρου Αναστάσιος Τόκας Αναστάσιος

Related Articles

Back to top button